Vladimir Pustan:
„Eu, personal, prefer, indiferent cît o să mă înjuraţi, prefer PSD-ul, dacă trebuie să aleg din două rele. prefer PSD-ul decît USR-ul.”
Min. 29.18
youtube.com/watch?v=L-HL65aK6fE&t=2180s
Vladimir Tismăneanu (2019):
„Fără USR, speranța ar fi murit în această țară.”
Vladimir Tismăneanu:
„Dintre toate partidele din România, doar USRPlus şi-a asumat valorile marilor proteste civice împotriva anihilării statului de drept.”
Vladimir Tismăneanu:
„USR şi PLUS nu au genealogie uselistă…”
Vladimir Tismăneanu:
„Alianta USR-PLUS este alternativa robusta şi credibilă la farsa nenorocită care de aproape trei decenii se joacă pe scena politică românească.”
Vladimir Tismăneanu:
„USR-PLUS reprezintă modernitatea politică.”
Tudorel Urian (2019):
„USR – singurul partid care s-a opus cu adevărat PSD în stradă și în parlament.”
Mircea Morariu (2018):
„De la BOR la bisericile neoprotestante care au susținut iresponsabil un costisitor Referendum pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii conceptului de familie. Referendum instrumentalizat politic de coaliția PSD-ALDE și căruia, cu excepția USR, nici un alt partid politic nu i-a denunțat inutilitatea. De teamă de a nu pierde cumva electorat.”
Cristian Preda (2019):
„Încheierea Alianței 2020 USR+PLUS e un fapt politic la fel de important ca realizarea CDR și a Alianței Dreptate și Adevăr.”
Theodor Paleologu (2019):
„Îi asigur pe militanții onești din USR că sentimentele mele față de ei au rămas aceleași și că vor avea în mine un partener loial.”
Aşadar, palavragiul Vladimir Pustan, spre deosebire de cei pe care i-am citat – Vladimir Tismăneanu, Tudorel Urian, Mircea Morariu, Cristian Preda, Theodor Paleologu – consideră USR a fi un rău preferabil celuilalt rău: PSD.
Nu îl consider pe palavragiul Vladimir Pustan în stare a-și susține punctul de vedere în spațiul public.
Știu prea bine tipul de argumente pe care le-ar invoca, de genul „litmus test”, pe care îl invoca și Cristian Ionescu în 2091:
„„Litmus test” este o metaforă folosită în politica americană începând cu jumătatea secolului trecut.
Este un mod de a filtra candidații pentru o anumită poziție politică sau judiciară prin sita unei/unor prerogative peste care alegătorul nu poate trece.
De exemplu, indiferent cât de pozitiv ar fi mesajul unui politician din punct de vedere economic sau militar, eu nu îl voi putea vota datorită pozițiilor sale în ce privește avortul sau agenda LGBTQ!
În România urmează alegeri!
Pentru orice creștin PRACTICANT și NORMAL, indiferent de confesiune, litmus testul ar trebui să fie modul în care candidatul s-a raportat la Referendumul pentru familia tradițională din 2018!
În acest caz, cine nu a fost cu noi, suntem împotriva lui/ei!”
http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2019/11/06/litmus-test-romania-vot-2019
Problema unor astfel de argumente, care implică reducţionism (ideologic), a fost sesizată, bunăoară, de Teofil Stanciu – cel mai bun eseist din blogofera evanghelică, care conține peste 1.000 de bloguri în lb. română -, și anume: liderii confesionali din ghetoul pocăiesc ALEG anumite chestiuni pentru a le denunța în spațiul public, dar evită altele.
Precum, adaug eu acum, CORUPȚIA, manipularea, mercenariatul, impostura, demența utopică etc.
Atunci cînd palavragiul Vladimir Pustan (precum palavragiul Cristian Ionescu, cunoscut impostor intelectual, personalitate gonflată, un campion al gafelor și, mult mai grav, un actor public, în blogosfera evanghelică, fără apetență pentru dialog) folosește o fantă ideologică pentru a evalua ÎNTREAGA situație a realității românești, nu face altcevga decît să se transforme într-un Procust modern care ‘redimensionează’ actorii publici după măsura sa.
Altfel zis, ghetoul pocăiesc își arată adevărata față (prin liderii săi): provincialism, mediocritate (ca păcat), devoționalism superficial, populist, antiintelectualist și nonteologic.
Am vrut să încep o astfel de rubrică de cîțiva ani, dar mă cam speria spectrul audiției pălăvrăgelilor…
Am preferat să mă ocup de MULTE chestiuni care nu implicau munca epuizantă cu înregistrările.
Vladimir Pustan a anunțat că intenționează să iasă de pe Facebook și Youtube, ceea ce confirmă mentalitatea de ghetou.
În spațiul public, palavragii sînt puși la punct.
A pățit-o (cu mine, Rotundu) și Marius Cruceru, zis Pătrățosu.