19 decembrie 1989

RoEvanghelica

– Ora 1,00. Încercând să şteargă urmele represiunii din seara zilei de 17 decembrie, la ordinul Elenei Ceauşescu, din Morga Spitalului Judeţean din Timiş încep să fie încărcate într-o autoizotermă, în cadrul Operaţiunii ,,Trandafirul”, trupurile a 43 de revoluţionari ucişi 202, care au fost transportate la crematoriul ,,Cenuşa” din Bucureşti203.

– Ora 7,00. Manifestaţiile de protest ale muncitorimii timişorene încep să capete un caracter de masă şi să se extindă mai ales la întreprinderile ,,6 Martie”, ,,Azur”, ,,Elba”, ,,Solventul”. Muncitorii organizează mitinguri de protest şi chiar greve (la ,,Elba”, ,,Electrobanat” etc) în cadrul cărora îşi exprimă revendicările economice şi politice şi scandează lozinci antidictatoriale204. Chiar dacă nu se mai produc violenţe ca în zilele precedente, rezultă morţi şi răniţi.

– Ora 19,00. La crematoriul ,,Cenuşa” din Bucureşti începe incinerarea cadavrelor celor 40 de revoluţionari ucişi în Timişoara, funesta acţiune încheindu-se a doua zi la orele 10,30.

Reacții externe:

– Regele…

Vezi articolul original 288 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s