În 1982 Iosif Țon a fost ales președinte la Romanian Missionary Society, funcție pe care o va deține pînă 2004.
SMR – iată grupul de litere care înainte și după 1989 a trezit apreciere și emoție în rîndul baptiștilor din România.
Convins că regimul comunist va cădea, Iosif Țon a inițiat un program ambițios de traducere a unor cărți importante din punct de vedere teologic, precum Creștinismul redus la esențe, de C.S. Lewis, Noua societate a lui Dumnezeu (1987), de John Stott.
Probabil cea mai cunoscută carte a lui Iosif Țon este Credința adevărată (1988), cu intenția declarată a prezența opțiunile din domeniul religios românesc și astfel cititorul român (din predecembrism) să poată face o alegere informată.

Și după ’89, cînd industria de carte a luat avînt în România, SMR a publicat cărţi importante, precum Crucea lui Cristos (1992), de John Stott, Evanghelia lui Isusw (1992), de John MacArthur, Apologetică creștină (1993, de Norman Geisler.
Fără nici un fel de dubii, SMR a contribuit, prin astfel publicarea în limba română a unor asstfel de cărți, la dezvoltarea gîndirii teologice a evanghelicilor din România postdecembristă.
Proiectul editorial al SMR-ului a devenit Editura Cartea Creștină, a cărei ofertă s-a îmbogățit, continuînd să publice cărți cu o teologie evanghelică conservatoare, scrise de autori consacrați.
A republicat asta pe RomaniaEv.
ApreciazăApreciază