De toate (152)

– Ar trebui sa se stabileasca clar daca pocaitii vestesc Evanghelia sau o forma ideologiza(n)ta de bisericism (institutional). Ceea ce nu seamana cu Imparatia (despre care propovaduiau, cu asprime, Isus Botezatorul si Isus,).

– Al doilea deziderat pentru 2022

Sint hotarit sa lucrez la Dez-Ordine. Care nu inseamna opusul Ordinii. Dupa cum postmodernismul nu e opusul modernismului, ci hipermodernism, dar continind deconstructia modernismului.

– Am trait doar in provincie – Petrosani si Oradea (cu exceptia unui an in Viena).

Dar nu am avut o mentalitate de provincial. Si asta o datorez familiei mele din Petrosani.

M-am regasit in ce a scris John Adams, al doilea presedint al Statelor Unite:

„Trebuie sa studiez politica si razboiul pentru ca fiii mei sa aiba libertatea de a studia matematica si filozofia. Fiii mei trebuie sa studieze matematica, filozofia, geografia, istoria, tehnica navala, comertul si agricultura pentru a le da posibilitatea copiilor lor sa studieze pictura, poezia, muzica, arhitectura, sculptura si ceramica.”

M-am regasit ca fiind din a 3-a generatie, care am avut ocazia sa am de a face cu chestiuni fine (chiar daca am lucrat 2 ani in mina in Valea Jiului, unde am si fost gazat in 1994).

Un salut din inima, asadar, rudelor mele si tuturor prietenilor care, de-a lungul anilor, nu mi-au temperat nonprovincialismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s