Din viața și opera lui Iosif Țon (7) – Cultura Împărăției lui Dumnezeu

Iosif Ţon: „Între credincioșii evanghelici predomină o gîndire pesimistă cu privire la istorie. De undeva, nu din Biblie, au scos ideea că în actuala istorie lucrurile merg din rău în mai rău și că singurul lucru pe care îl așteptăm e ca Domnul Isus să ne scoată de aici. Ori, cînd Domnul Isus a venit pe pămînt, el a venit cu scopul de a transforma umanitatea. Cînd a adus Împărăția lui Dumnezeu aici. Împărăția lui Dumnezeu pe care cei care o văd dau buzna și intră în ea și Împărăția lui Dumnezeu care intră înlăuntrul nostru.

Împărăția lui Dumnezeu este un teritoriu în care se face voia lui Dumnezeu. Și voia lui Dumnezeu ne este definită în învățăturile Domnului Isus. Duceți-vă, le-a spus Domnul Isus ucenicilor la sfîrșit, ucenicizați națiunile, învățîndu-i tot ce v-am învățat Eu și învățîndu-i să trăiască cum v-am învățat Eu. Și asta e numit de El: să se facă pe pămînt voia lui Dumnezeu cum se face în ceruri.

Noi abia așteptăm să mergem în cer și Domnul Isus ne-a spus că se duce să ne pregătească loc, pentru că El vrea să fim și noi acolo. Dar deocamdată El ne-a dat Evanghelia Împărăției, cu care să creăm pe pămînt o societate care-i ca-n ceruri. Pînă ajungem în cer trebuie să facem pe pămînt o viață ca-n cer. Și aceasta e viziunea – viziunea e să creăm întîi de toate colonii ale cerului.

Roma făcea colonii ale Romei în diferite țări cucerite. Erau orașele cu cetățenie romană. Erau plasați acolo soldații romani ieșiți la pensie și rolul lor era să aducă civilizația romană și cultura romană în cetatea aia și în țara în care erau plasați.

Noi sîntem colonii ale cerului, în care trebuie să ilustrăm cetățenia cerului și civilizația cerului și cultura cerului. Sau cultura Împărăției lui Dumnezeu.”

Min. 07.55

Un gând despre „Din viața și opera lui Iosif Țon (7) – Cultura Împărăției lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s