Palavragismul evanghelic: Vladimir Pustan (25.01.2022)

Palavragismul, mai ales cel penticostaloid, este un fenomen larg răspîndit în unitățile administrativ-eclesiale din ghetoul pocăiesc, dominat de devoționalism superficial, popular, antiintelectualist și nonteologic.

Emisiunea „DE-A VALMA #96 | „Joia Neagră”, cu Vladimir Pustan și Vladimir Pustan Jr.” din 15 ianuarie 2022 a ajuns la 100.000 de vizualizări.

N-ar fi meritat nici măcar 5.000 de vizualizări.

youtube.com/watch?v=ZurrZknhooc

Vladimir Pustan e acel penticostaloid care s-a întîlnit cu George Simion la Sala Cireșarii din Beiuș în 16 ianuarie 2022, invocînd… dreapta conservatoare.

‘Dreaptă conservatoare’ promovată de Vladimir Pustan e, de fapt, extremism ultraconservator, de care trebuie să ne ferim.

Faptul că „DE-A VALMA” e intitulată „emisiune conservatoare” e de prost gust. Vladimir Pustan are o logică maniheistă, în care totul se interpretează ideologic: dreapta și stînga.

Pe Dan Dungaciu, căruia i-a atribuit, ‘pătrăţoşenic’, titlul de rector (?), a avut grijă să-l prezinte ca fiind de dreapta, în emisiunea din 22 ianuarie 2022.

Vladimir Pustan ar trebui să știe că există TREI ideologii de bază: liberalismul, socialismul și conservatorismul.

Dar, precum irecuperabilul taliban Mihail Neamțu, și Vladimir Pustan are chef de palavragism alb-negru, nu în culori, cu atît mai puțin în NUANȚE.

Predilecția lui Vladimir Pustan pentru citate din Libertatea este, iarăși, de prost gust. Există destul surse credibile de informație superioare publicației Libertatea.

În ceea ce privește modul de exprimare, omul are mari lacune. E de ajuns să menționez faptul că, nu puține cazuri, Pustan sr. nu își termină propozițiile.

Comentariile sale despre activiști sînt, iarăși, de prost gust. Pe lîngă egocentrismul și comentariile idioate ale lui Vladimir Pustan, Marius Cruceru, zis Pătrățosu (acum peste 10 ani), e… ‘mic copil’.

TOATĂ emisiunea din 15 ianuarie 2022 e plină de pălăvrăgeli sterile. Şi a ajuns la 100.000 de vizualizări!…

Poezia din finalul emisiunii e numită de actorul principal din Beiuș: superbă. Exact superbă nu e.

C.S. Lewis: „Nu folosi cuvinte mult prea mari pentru subiectul ales. Nu scrie „infinit” atunci cînd vrei să spui „foarte”. Altmiteri, vei ramîne fără cuvinte pe care să le folosești atunci cînd vei vrea să discuți despre ceva cu adevărat infinit.”

Un gând despre „Palavragismul evanghelic: Vladimir Pustan (25.01.2022)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s