Clujul Evanghelic – 15 ani

Clujul Evanghelic, lansat în 1 octombrie 2007, de către Vasile Tomoiagă, la sugestia lui Alin Cristea, a fost primul blog din Rețeaua România Evanghelică.

Reţeaua România Evanghelică e formată din peste 50 de bloguri, fiecare dintre ele fiind o iniţiativă privată. Circa 20 sînt administrate de Alin Cristea, unele dintre ele fiind de tip agregator.

Iată ce am scris cînd Clujul Evanghelic a împlinit 3 ani:

Vasile, nici dacă ți-aș mulțumi în fiecare zi care a mai rămas din acest an nu ar fi de ajuns pentru a îmi exprima recunoștința pentru felul în care mi-ai fost tovarăș de trudă, dar și zilnic companion în discuții de multe feluri, nu doar un ardelean de treabă, dar și un creștin cu preocupări moderne și bine intenționate, atît un tînăr ambițios în sens pozitiv cît și un veteran al blogosferei evanghelice, unul dintre cei care mi-au menținut spiritul proaspăt și mintea atentă, dar și unul dintre cei care m-au incomodat, mai ales spiritual, prin așteptările pe care le-ai avut de la mine, unul dintre puținii oameni din viața mea care au avut răbdare cu mine și pe care cred că nu i-am dezamăgit (prea mult) că le-am pus răbdarea la încercare.

Clujul Evanghelic reprezintă doar o parte din ceea ce ești, ca persoană mai mult sau mai puțin publică, dar o privesc ca o reflectare a potențialului pe care îl reprezinți pentru mediul evanghelic românesc al mileniului III.

Părinte ceresc, îți mulțumesc pentru modul în care – așa cum în anii adolescenței am avut o bună relaționare cu Ovidiu Drăgan cu care cîntam la chitară pe scara blocului la etajul IV, iar în 2005-2006 o bună relaționare cu Daniel Mănăstireanu la revista sa electronică Adoramus (un alt etaj IV, al unui bloc virtual) – ai găsit cu cale să-l întîlnesc pe Vasile Tomoiagă pe Internet și să avem o bună relaționare în acești ultimi 3 ani (la etajul VIII al blogosferei evanghelice).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s