2018 – D’ale referendumului (1-15)

1

Moldovan Betty: Pentru referendum au semnat aproape 3 milioane de cetateni. Intr-o tara democrata nu este permis ca un partid sau oricine altcineva sa boicoteze referendumul, cu tot felul de manipulari care mai de care mai aberante si pe care cineva fara cunostinte juridice poate chiar le crede. Cum ar fi de exemplu, ultima aberatie, cu iesirea din UE. Referendumul acesta nu ne va scoate din UE pentru ca tarile membre au suveranitate in a-si defini casatoria cum doresc ele, si multe tari au si facut-o.

Danut Manastireanu: Imi pare rau, dar nu am vreme sa clarific toate confuziile dvs. Pentru a intelege este nevoie de o minima competenta polittica, si aceasta se capata in timp, prin lecturi temeinice si prin ferirea de gindirea de turma, promovata in cele mai multe comunitati religioase.

Votati, sau nu, asa cum va dicteaza constiinta. Acesta este lucrul pentru care veti da socoteala lui Dumnezeu. Sa aveti o zi buna.

2

14.15 – Aud la fereastra mea (la parter) o voce hotarita de femeie: Sustineti familia au ba?

Ma duc la fereastra, trag perdeaua (pe care nu am spalat-o niciodata in 5 ani si 8 luni de cind stau in chirie) si ma uit la trei femei, care isi continua nestingherite palavrele, pina cind trece o masina, la jumatate de metru de fereastra mea, si grupul se deplaseaza putin.

Putin a lipsit sa nu le strig: Sustin familia, dar NU voi participa la referendum.

Dupa cum ar trebui sa stie tot romanul, referendumul nu este despre familie, ci despre casatorie.

3

facebook.com/vieru.daniel

http://adevarul.ro

4

Mesaj pe care l-am transmis lui Daniel Ivan, care predă Logică la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea:

Buna ziua. Sint tatal unei eleve de la Liceul Betel. Am aflat, cu indignare, ca la ora de logica vorbiti despre referendum si despre homosexuali.

5

MEDIAȘ – Biserica Baptistă Betel

ORADEA – Biserica Baptistă Providenţa

Denumirea instituţiei – care are două parcări (sic!) în curtea bisericii – este, de anul acesta, indicată pe o placă mică, la Poarta Pantofiștilor (cei care vin cu mașini intră pe alte două intrări în parcări).

Da’ mică!

ORADEA – Biserica Ortodoxă din cartierul Nufărul

6

Scurte observații

1. Declarațiile celor doi au apărut în aceeași zi – 3 octombrie 2018 (din cîte am putut verifica).

2. Apelul de a vota conform CONȘTIINȚEI este foarte important. A vota conform conștiinței implica rezistența la propaganda proreferendum sau antireferendum.

3. Aceste două declarații publice, luate împreună, formează un eveniment de natură istorică. După cum acum încă distăm despre cum s-a comportat Marius Cruceru pe primul său blog și pe lista de discuții Masa Rotundă (a lui Iosif Țon), tot astfel, peste 10 ani, se va discuta încă despre aceste două declarații.

4. Intenționez să dau o replică declarației lui Marius Cruceru, dar nu știu dacă voi apuca ÎNAINTE de referendum. Replica este importantă însă și DUPĂ referendum.

5. Pastorii penticostali sînt propagandiști proreferendum mai devotați decît pastorii baptiști, dar pastorii baptiști sînt mai buni manipulatori.

7

Contextul referendumului revigorează manipulatori precum Paul Negruț și oportuniști precum Ștefan Iluțan.

Teofil Stanciu (23.03.2017):

PN – Paul Negruț
UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

Alin Cristea (03.04.2018):

8

9

Despre dezbaterea de la Cluj din 4 octombrie 2018

Dionis Bodiu: Nici unul dintre cei patru nu a fost interesat de a intra intr-o dezbatere. A fost un fel de bataie intre doua perechi de cocosi. Mihai Neamtu, din pacate, a dovedit din nou ca nu e genetic structurat pentru a purta dezbateri.

Alex Gol

5 octombrie 2018 – facebook.com/ioan.ciobota

Ce-i cu propaganda asta TÎMPITĂ, necreştinească? FIECARE să voteze după conştiinţa lui.

11

Beniamin Lup: Alin Cristea, daca tot nu mergi la vot, ar trebui sa stai linistit, cu constiinta impacata. Mergem la vot noi astia mai….cum vrei tu, dar mergem!

Alin Cristea: Nu vad care este argumentul (logic? teologic?) al lui Beniamin Lup cind spune ca ar trebui sa astau linistit. Dimpotriva, sint nelinistit de prostia si rautatea baptistilor asa-zis conservatori.

(5 octombrie 2018 – replici pe contul Facebook al lui Ioan Ciobota)

12

13

Virgil Iordache (FB): Sunt mulțumit si că am votat da ieri la prima oră si că nu va avea cvorum în actualul context politic. Nu e frumos să scuipi mâna care ti-a fost întinsă, nici să dai apă la moară unora care distrug țara. Relațiile cu persoane sunt mai importante ca ideile si instituțiile. Ultimele le poți reconstrui, persoanele distruse nu mai poți.

Dumnezeu le-a asezat asa cum trebuie.

14

Teodor Baconschi: Nu sunt episcop (și nu mă consider teolog – asta e o vocație și o responsabilitate uriașă) dar tot aș da un sfat de bun simț preoților din lista mea: Preacucernici Părinți, liniștiți-i pe confrații de sacerdoțiu al căror cap se încinge fără motiv. Mai ales dacă au pagini de FB.

Un asemenea om s-a apucat, conform presei seculariste, care a rostogolit cu mare plăcere știrea, să propună ”excomunicarea celor care n-au votat la referendum.”

Ideea e atât de stupidă și de necanonică încât mă întreb cum poate insul respectiv – prezentat cu nume și prenume – să mai fie și profesor la o Facultate de Teologie.

Serios, luați-i de pe arătură… 😀

15

Ioan Ciobota: Haideti sa ne oprim cu totii si sa ne rugam astfel: „Doamne, trezeste Tu duhul romanilor, sa iasa 12 milioane la vot pana deseara si sa voteze DA. Amin !”

dis: Un public jenant, entuziasmat de glumițele de tocilari cu fasoane de băieți de gașcă ale celor doi [Adrian Papahagi si Mihail Neamtu].

10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s