APEL foarte urgent și foarte important – 23 iunie 2024

Cristea Daniel Alin, Banca Transilvania Oradea
RO55BTRLRONCRT0110483801 (RON)
RO05BTRLEURCRT0110483801 (EUR)

23 iunie

Ca să fiu mai disciplinat ar trebui să fac a treia facultate. Dar dez-ordinea mea, dimpreună cu creativitatea (şi imaginaţia morală), creează un context supraterestru pe care nici o facultate nu mi-l poate oferi. (2023)

22 iunie

Afurisită fie Terapia care nu rezultă din Teologie! (2009)

21 iunie

Nu cumva sîntem, evanghelicii, la fel de vinovaţi pentru clişeele pe care le avem despre ortodocşi (sau catolici) precum sînt ei de vinovaţi pentru clişeele pe care le au despre pocăiţi? (2009)

20 iunie

Creștinismul nu e ceva în legătură cu biserica, ci e ceva în legătură cu ÎMPĂRĂȚIA.

19 iunie

În Împărăția lui Dumnezeu nu există doar Ziua Domnului, ci și Săptămâna Domnului.

18 iunie

Dumnezeu nu are în fişa postului obligaţia de a te băga în seamă, omuleţule…

17 iunie

Eu (nu) sînt (se)dus la biserică…

16 iunie

Trebuie să învăţăm să purtăm discuţii, trebuie să acordăm mai multă atenţie argumentelor decît sentimentelor care ne încearcă atunci cînd citim opinii diferite decît cele la care ţinem atît de mult. (2008)

15 iunie

Gîndirea critică se diluează în momentele cu miză electorală şi apar tot mai multe semne ale gîndirii ideologice de tip “cine nu e cu noi e împotriva noastră”. (2008)

14 iunie

În exprimarea opţiunii lor (religios-)politice, evanghelicii ajung să exagereze în anatemizarea părţii adverse, în activismul şi discursul de tip negativ (în dauna celui pozitiv). (2008)

13 iunie

Expresia „bătuţi în cap” mă vizitează din ce în ce mai des, văzînd cum oameni inteligenţi şi talentaţi îşi pervertesc entuziasmul şi luciditatea din pricina unor IDEI FIXE. (2007)

12 iunie

Și dacă rămîn ultimul neprostit din blogosfera evanghelică, și tot o să-mi repet: „Gîndește, Aline, gîndește!” (2011)

11 iunie

Nu sînt interesat de biserica instituționalizată, ci de ekklesia, de organismul eclesial care există toată săptămîna, 24 de ore în fiecare zi, sînt interesat de Împărăția lui Dumnezeu, Sfînta Treime este duh și, așa cum spunea Isus, închinarea este în duh și în adevăr. (2019)

10 iunie

Oamenii spun tîmpenii din neatenție, din partizanat și din lipsa de exercițiu abstract. (2007)

9 iunie

Una din tragediile secolului XXI provine din gîndirea multora conform căreia politica ar fi ceva pe care ar putea să evite.

De fapt, deciziile politice afectează pe toată lumea.

Şi, deci, cetăţenii ar trebui să fie interesaţi, în primul rînd, de politică. Nu doar la alegeri ci şi între alegeri.

Votăm nu doar nişte oameni, votăm viitorul nostru.

8 iunie

Nu toate opiniile sînt egale, nu sînt la fel de valoroase. Tocmai de aceea pe o reţea de socializare TREBUIE să demascăm imbecilitatea unor opinii sau mediocritatea altora. Oamenii nu sînt egali (decît în moarte), sîntem personalităţi inegale. Cei care vor să aibă un cuvînt în spaţiul public trebuie să dovedească că au ceva de spus, trebuie să-şi cîştige locul într-un perimetru public.

De asemenea, opiniile nu există separat de cei care le emit. Finalmente, nu opiniile ne interesează, ci cei care le emit. (2019)

7 iunie

În relațiile familiale, confesionale și cu prietenii, deseori nu pun întrebări de teamă că voi afla anumite lucruri. (2020)

6 iunie

Pretențiile pocăiților din Oradea (și din alte orașe din țară) sînt defazate de REALITATEA din teren, în ceea ce privește conexiunea cu societatea din care fac parte. (2016)

5 iunie

Nu de puține ori Biserica a rămas în urmă cu răspunsul dat noilor situații CULTURALE, întrucît a trebuit să existe unii să îngurgiteze informațiile și DOAR apoi să confrunte, din punct de vedere TEOLOGIC (nu doar biblic!) societatea. (2014)

4 iunie

Monitorizarea (macrofenomenelor din ghetoul pocăiesc) îmi consumă mult timp și energie, mai mult decît bloggingul efectiv. (2022)

3 iunie

În situații de criză, precum cele din România, inventivitatea, perseverența, solidaritatea și entuziasmul sînt resurse extraordinare, cu un potențial nelimitat. (2017)

2 iunie

Sînt cel mai mare depozit de imagini, la liber, despre evanghelicii români. (2015)

1 iunie

Biblia poate fi citită în mai multe feluri, dar să rămîi gură-cască cînd citeşti e una dintre cele mai bune lecturi.

Lasă un comentariu