REZIST – 4 mai 2017

Grigore Cartianu: „Reacţia vehementă de pe Facebook şi ieşirea promptă în stradă au dat rezultate!

Comisia Juridică a Senatului a revenit asupra votului de ieri, respingând grațierea faptelor de corupție. A fost respinsă, de asemenea, grațierea abuzului în serviciu și a conflictului de interese.”

600.000, 2017

Cristian Câmpeanu: „În pofida protestelor, a avertismentelor Comisiei Europene și a statelor partenere și chiar în pofida hotărârii CEDO, grațierea rămâne pe agenda PSD și, deci, a Parlamentului. Decizia-pilot a CEDO a clarificat dincolo de orice dezbatere rațională că în România nu este nevoie nici de grațiere, nici de dezincriminarea abuzului în serviciu, a conflictului de interese și, în general, a niciunei infracțiuni de corupție. Nici măcar nu este nevoie de micșorarea pedepselor.

Ceea ce cere CEDO guvernului României este ca, în termeni de șase luni să prezinte un calendar de măsuri pentru ameliorarea condițiilor din penitenciare. Cu alte cuvinte, preocuparea guvernului ar trebui să fie ca în cele șase luni să identifice resurse și să propună un plan desfășurat pe o perioadă de timp rezonabilă pentru a aduce condițiile de detenție la standarde europene, nu grațierea și dezincriminarea. Cu toate acestea guvernarea păstrează pe agendă Legea Grațierii, chiar dacă pentru moment a eliminat infracțiunile de corupție și, pe de altă parte, așa cum am văzut, Dragnea îl somează pe ministrul Justiției să vină cât mai repede cu modificările la legile penale. Care, speră PSD, vor aduce dezincriminări și relaxarea politicii penale. Câtă vreme grațierea și dezincriminările rămân priorități ale acestei Puteri, care pare într-atât de obsedată de ele încât au ajuns să o definească, nu putem vorbi decât despre o amânare.”

http://revista22online.ro/70262456/graierea-corupilor-a-fost-amnat-campania-anti-justiie-continu.html

Epoch Times România: „Prin revenirea asupra deciziei de a graţia faptele de corupţie, Comisia Juridică a Senatului a dat doar un mic pas înapoi de la tentativele ei de a slăbi justiţia şi lupta anticorupţie, atrag atenţia mai multe organizaţii, cerându-le românilor să continue să pună presiune pentru respingerea legii graţierii.

Mai multe mişcări şi organizaţii civice născute în stradă în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi, Sibiu, Oradea, Arad şi Craiova, fac un apel către români, cerându-le să continue să iasă în stradă şi să intensifice protestele până la respingerea definitivă în plen a proiectului de lege privind graţierea.”

http://www.epochtimes-romania.com/news/apel-al-societatii-civile-protestele-anti-coruptie-trebuie-sa-continue-si-sa-se-intensifice–260522

Maratonul Civic REZIST

Dan Tăpălagă: Generația protestului eficace a declanșat în anul de grație 2017 Revoluția de Urgență.

Mihai Maci (2017):  Ceea ce s-a întamplat în februarie e un lucru care, după cum spuneau grecii, e „deinos”, adică în același timp e ceva miraculos și îngrozitor. A fost o manifestare a unei demnități ultragiate a unor oameni care au ieșit să spună că nu le-a mai rămas decât asta, dar că peste asta nu se poate trece decât trecând peste viețile lor.

Cezar Marksteiner-Ungureanu: Pentru prima dată în ultimii zece ani, Patriarhia Română nu mai privește cu răceală la starea cetății, ci începe să sancționeze public corupția.

Michael Ignatieff, rectorul Universităţii Central Europene (2019): Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig inspiră toată regiunea.

Ana Blandiana (2018): Protestele sunt singurul mijloc de dizolvare a umilinţei, care altfel ne-ar mortifica celula sufletului colectiv pentru alte decenii.

Radu Vancu (2018): Doar piețele României pot salva România.

Doru Radosav (2018): Manifestanții au demonstrat, începând cu 2017, că ei sunt România cu un acut sentiment al demnității și cu un spirit justițiar de neînvins

Teofil Stanciu (2018): Protestele au adus în atenția publicului o seamă întreagă de lucruri de care va trebui ținut cont pe viitor: protocoale, dosare inventate, abuzuri, legături subterane între politică, justiție și servicii.

Andrei Mușetescu (2018): Rareori mișcările civice de protest se nasc din revendicări minore sau din teme marginale. Protestele civice masive și de durată reprezintă, astfel, mesaje directe referitoare la disfuncții, rătăciri și erori ale guvernanților. Iar aceștia ar trebui să fie recunoscători pentru că există și asemenea mecanisme de alertare!

Alin Cristea (2019): Ieşim în stradă pentru a ne revendica umanitatea, cetăţenia şi convieţuirea. Cultura protestului (care exista atît de vie în țările occidentale) e mai importantă chiar și decît votul.

Violeta Vlad (2019): În acești doi ani pot să spun ca am învățat ce înseamnă puterea celor cu spirit civic.

Lasă un comentariu