Un comentariu pe contul Facebook al lui Robert Adam – 3 octombrie 2021

Robert Adam: „… Intransigentul, dar și șarmantul, pastor din Lupeni va pune însă politica externă a României pe calea cea bună…”

Alin Cristea: De ce „din Lupeni”? Doar pentru ca s-a nascut in Lupeni? De ce „pastor”? A fost pastor (baptist) in perioada 19980-2008 (la Timisoara). Sintem in in 2021. Si exista Google. Pe cuvintul meu!

Letitia Vladislav:NUUUU! FARA BISERICĂ, POPI SI MOASTE!

Alin Cristea: Letitia Vladislav Moaste?… La baptisti nu exista moaste.

Alexandru Nei: Uitați-vă pe declarația de avere publicată pe situl parlamentului. Omul ăsta nu a muncit niciodată in viața lui ( excepție făcând pastoritul baptist) dar….are vreo 12 terenuri si locuințe.

Alin Cristea: Afirmatia „nu a muncit niciodata in viata lui” e cu totul deplasata. Ben-Oni Ardelean nu a fost doar pastor, ci si profesor si senator si deputat. (In 2016 a fost secretar al Senatului Romaniei. In 2017-2018 a fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor.)

Robert Adam: S-a rugat intens și Domnul a înmulțit terenurile și casele, precum peștii și pâinile.

Alin Cristea: Credinta in Dumnezeu presupune si presupozita ca Dumnezeu poate inmulti „terenurile și casele, precum peștii și pâinile”. Cu ani in urma, cind Biserica Baptista Providenta din Oradea (unde am fost membru fondator) era in constructie, venea iarna si nu erau bani pentru acoperis (70.000 de euro), un om de afaceri din Anglia a donat 100.000 de lire sterline. Locuiesc la 2 minute de acest acoperis, la etajul al 4-lea, il vad in fiecare zi (de citeva ori) si acest acoperis este mult mai REAL, adevarat, concret (si, desigur, parte a experientei mele crestine metafizice) decit toate comentariile ‘serioase’ de aici.

Alin Cristea: Filosoful englez John Locke (1632-1704) scria: „Baptistii au fost primii care au propus lumii libertatea religioasa deplina, libertatea adevarata si dreapta, libertatea egala si impartiala.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s