WebEnciclopedia evanghelicilor români (61-65)

61. Petru Popovici (1918-2019)

Constantin Cristea, Petru Popovici, Pavel Ploscariu

Daniel Brânzei: „Ceea ce m-a impresionat întotdeauna la Fratele Pitt a fost felul în care te făcea să simţi că atunci când vorbeşti cu dânsul eşti cea mai importantă persoană.”

Patriarhul pastorilor baptiști români a studiat la Seminarul Baptist din București în 1937-1940.

A fost pastor la Arad, Timișoara și în SUA (din 1967).

Pentru activitatea sa, Petru Popovici a fost onorat de mai multe publicații: Who is Who, Notable Americans, Personalities of the West and Mid-West, Dictionary of Distinguished Americans, Dictionary of International Biography, Dicționarul Românilor de Seamă din America și în Biographical Roll of Honor.

http://petrupopovici.com

62. Ligia Seman

Mircea Păduraru: „Spre deosebire de literaturile evanghelicilor din Occident, unde criticii își pun problema unui „canon al scriitorilor evanghelici”, literatura celor din România este încă la început de drum și nașterea ei istorică poate fi calculată începând cu căderea regimului comunist. Ligia Seman, din care am citat cel mai mult în acest studiu, este indiscutabil vârful de lance al acestei literaturi și, totodată, cel mai prolific autor de proză evanghelică.” („Dominantele imaginarului literar evanghelic”, în Omul evanghelic. O explorare a comunităților protestante românești, Editura Polirom, 2018)

Romane

Funiile dragostei (1995)
Handicapul conștiinței (1999)
Tragedie și triumf (2004)
Portrete în cioburi (2010)
Suflet și virtual (2018)

63. Areopagus Timișoara

Centrul Areopagus a fost fondat în 1997 de către un grup de creştini preocupaţi să prezinte Evanghelia într-un chip relevant pentru cultura şi societatea de azi. S-a constituit ca asociaţie, cu 28 de membri fondatori, cuprinzând creştini ce activează în diverse domenii: pastori, teologi, medici, profesori, oameni de afaceri, misionari etc.

Prin tematica abordată, precum şi prin diferitele evenimente organizate, Centrul Areopagus a venit în sprijinul multor oameni preocupaţi de problematica religioasă, activităţile Centrului fiind deja recunoscute atât la nivel local cât şi la nivel naţional şi internaţional.

http://areopagus.ro/despre-noi/istoric

64. Colegiul Biblic Est European (CBEE)

CBBE a fost fondat în 1994 la inițiativa a 5 persoane, păstori și lideri de biserici – Lars Hornberg din Suedia, Ron Robertson din SUA și Bulzan Teodor, Bogdan Ioan, Florian Ghiurau din Oradea, România, ultimii trei făcând parte din bordul de conducere a Societății Penticostale de Misiune Creștină din România (SPMCR).

În 2004, CBEE a obținut acreditarea europeană la nivel de Bachelor Vocational prin European Council for Theological Education (ECTE), cunoscută anterior ca European Evangelical Acrediting Association (EEAA).

http://cbee.ro/despre-cbee-2

65. Glorie Mielului

Cu 11 milioane de vizualizări (și 50.000 de Like-uri), este unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri din YouTube-ul evanghelic românesc.

Vezi:

http://romaniaevanghelica.wordpress.com/youtube-evanghelic-postari-cu-100-000-de-vizualizari

 

Din seria WebEnciclopedia evanghelicilor români

WebEnciclopedia evanghelicilor români (1-50)

http://wevro.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s