PROTESTEZ față de ‘dreapta conservatoare’ promovată de Vladimir Pustan

Întîlnirea de azi, 16 ianuarie 2022, la Beiuș, dintre Vladimir Pustan şi George Simion nu este de bun augur, fiind încă un semnal cu referire la bulversarea valorilor în unitățile administrativ-eclesiale ale ghetoului pocăiesc.

Pocăiții (fără cultură politică, dar și fără cultură a dialogului) sînt victime ale palavragiilor precum Vladimir Pustan, pe care îl consider iresponsabil întrucît a acceptat să se întîlnească cu cel care e considerat în aceste zile reprezentant al unei direcții politice periculoase pentru România – extrema dreaptă.

Iată cîteva afirmații din ultimele zile și săptămîni:

– AUR, huliganul din curtea statului eşuat. (C.Ș.)

– AUR nu are nimic de oferit României în afară de violență, xenofobie, sovinism și crime. (C.M.)

– AUR, prin agenda pe care o susține și prin acțiunile sale, potențate de actuala pandemie, care vor crește în violență și în virulență, constituie la ora actuală una dintre principalele amenințări la adresa democrației din România. (M.H.)

– Codreanu a preluat din Germania zvastici, uniforme paramilitare, salutul nazist. Asta face și AUR copiindu-l pe Trump cu știrile false, caravana AUR arată ca autocarul campaniei Brexit din Marea Britanie, iar oameni ca Sorin Lavric cunosc multe despre Legiune și o imită în mod deliberat. (R.C.)

– De la retorica xenofobă a unor voci din PSD la neolegionarismul AUR. (M.C.)

– AUR e o amenințare pentru democrație din cauza violenței de limbaj, a agresivității, a populismului și naționalismului. (E.I.)

– Ceea ce fac Șoșoacă și AUR e mai mult decât acreditarea mitocăniei și a agresivității ca norme legitime în spațiul public. (A.W.)

– AUR și extremismul actual cresc din solul îngrășat din abundență de cei care au exploatat neîncetat, în modul cel mai cinic cu putință, fricile, ignoranța și ura oamenilor. (C.M.)

– AUR, extremism și ipocrizie. O piruetă europeană spre anii ʼ30? (S.F.)

Vladimir Pustan promovează o ‘dreaptă conservatoare’ care, de fapt, e extremism ultraconservator, de care trebuie să ne ferim.

Vladimir Pustan, obsedat de neomarxism şi Uniunea Europeană, pare a uita că pentru a trece puntea patriotismului nu trebuie să se facă frate cu dracul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s